Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Hanöbuktens miljöproblem kommer att utredas

  Nu har problemen i skånska Hanöbukten fått Havs- och vattenmyndigheten att reagera. Fisken minskar i antal, man rapporterar om ökade humushalter och fiskar och sälar skadas.

  Länsstyrelsen i Skånes län och Region Skåne skrev till regeringen för att berätta om problemen i Hanöbukten och därefter kom det ett yttrande från Havs- och vattenmyndigheten:

  – Vi är beredda att ta på oss en samordnande roll i arbetet med att fördjupa analysen av orsakssambanden och vidare utreda lämpliga åtgärder i fallet Hanöbukten. Vi bedömer att det behöver ske i nära samarbete med ett flertal experter och forskare utanför myndigheten, säger generaldirektör Björn Risinger.

  Detta skriver HaV i ett pressmeddelande från 2012-09-14

  Bild: HaV, beskuren

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.