Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Helsingfors skapar transportsystem som konkurrerar ut bilen

  Helsingfors satsar på att skapa ett nytt kollektivt transportsystem som kommer att göra bilägande meningslöst. Systemet kommer att lanseras redan 2025 och förhoppningen är att det blir så pass bra att det inte finns någon anledning att äga en bil.
  Genom en app i telefonen ska du kunna beställa transport som är tillräckligt billigt, flexibelt och välkoordinerat att det konkurrerar ut egen biltransport. Appen fungerar som en reseplanerare och betalningsplattform där allt från bussar, förarlösa bilar, färjor och hyrcyklar finns som transportmedel.
  Den finska huvudstaden tar ett till steg mot ett hållbart transportssystem. Förra året lanserades en minibusservice där resenärerna först skriver in vart de vill åka ifrån och vart de ska, därefter kalkylerar en app den bästa vägen för resenärerna.
  När Helsingfors om tio år reser snyggt och miljövänligt kommer vi sitta där med vår utdaterade förbifart och känna oss ganska töntiga.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!