Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Hemlig PR-kampanj skulle rädda brittisk kärnkraft

  The guardian skriver idag om hur de har fått ta del av hemlig mailkorrespondens mellan den brittiska regeringen och flera stora energibolag, som strax efter fukushimakatastrofen diskuterade hur man på bästa sätt kunde se till att förtroendet för kärnkraften förblev intakt.

  I breven mellan energidepartementet och elbolagen skriver de bland annat att ”det är viktigt att antikärnkraftsrörelsen inte viner någon mark på grund av det här. (…) vi måste verkligen visa hur säker kärnkraften är.” Breven skrevs innan det var känt hur omfattande skadorna efter Fukushima skulle bli. Breven fördöms nu ifrån såväl miljörörelser som politiker över hela spektrat. Flera länder har efter Fukushimakatastrofen beslutat att avveckla sin kärnkraft, men i Storbrittanien planerar man fortfarande för byggandet av nya reaktorer.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.