Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Himalaya drabbas hårt av klimatförändringarna

  Under gårdagen släpptes på COP17 tre nya rapporter som visar på effekterna från klimatförändringar på världens högsta berg. Rapporten som är den mest omfattande i sitt slag belyser sårbarheten hos Hindu Kush-Himalaya (HKH) regionen där bland annat Mount Everest ingår.

  Den stigande temperaturen stör jämvikten på snö, is och vatten vilket hotar de 1,3 miljarder människor som bor nedströms i de viktiga avrinningsområdena. De tre rapporterna är publicerade av International Centre for Integrated Mountain Development (ICIMOD) som är baserat i Katmandu.

  The Hindu Kush-Himalaya är som en mild jätte. Samtidigt som fysiskt imponerande, är det en av de ekologiskt mest känsliga områdena i världen, säger David Molden, generaldirektör för ICIMOD

  Regionen är hem till 30% av världens glaciärer men informationen om dessa är fortfarande liten. Arbetet med att fylla i de luckor som saknas har genom detta arbete bara börjat. Information som är viktig för att förbygga de katastrofer som kan komma av ökad temperatur. Effekterna på de befolkningstäta avrinningsområdena befaras på kort sikt vara översvämningar och på långt sikt vara torka.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.