Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Hur agerar Sverige för att spara energi i EU?

  Just nu pågår striden om EU:s nya energisparkrav. Det är främst Danmark som driver att man ska skärpa den stora energieffektiviseringsreformen. Men man möter på motstånd, och hur kommer egentligen Sverige att agera i frågan?

  Igår träffades EU:s energiministrar i Bryssel för att diskutera energieffektiviseringsreformen på ett rådsmöte, det skriver Miljöaktuellt. Det danska ordförandeskapet driver på för att höja takten i arbetet med att energieffektivisera. Men det finns motstånd:

  – Jag har en känsla av att många länder är mer upptagna med hur de kan fly sina åtaganden snarare än att uppfylla dem, sade den danske energiministern Martin Lidegaard.

  Motståndet brukar vanligtvis komma från bland andra Polen, men denna gång kanske motståndet även kommer från ett otippat håll – Sverige. För ett drygt halvår kunde Supermiljöbloggen nämligen avslöja att den svenska regeringen, med Centerpartiet i spetsen, bakom stängda dörrar driver på för att energieffektiviseringsreformen inte ska vara bindande. Detta för att det ”kan skada tillväxten”. I det läckta dokumentet framkom också hur energieffektiviseringsarbetet i Sverige saktat ner, upphört eller gått åt fel håll sedan år 2006.

  Fotsättning lär följa…

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.