Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Hur mycket kött får vi äta?

  Miljömedvetna människor är oftast informerade om den påverkan som köttproduktion innebär. 80 procent av jordbruksrelaterade utsläpp kan härledas till köttproduktion och uppemot en femtedel av de globala utsläppen är direkt kopplade till vår biff på tallriken. Men alla är inte villiga att bli vegetarianer – så hur mycket kött är egentligen OK att äta?
  Den australiensiske forskaren Colin Butler räknade 2007 ut att den genomsnittlige människan kunde äta 100 gram kött om dagen. Han hade dock inte räknat med att så mycket som en tredjedel av maten som produceras går förlorad – amerikaner och australiensare slänger upp emot hälften av allt kött de köper. Butler reviderade alltså siffran och kom fram till att vi nu kan äta 100 gram kött – var tredje dag. En hamburgare var tredje dag alltså, så klarar vi oss.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.