Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  I korthet: Extremt väder i världen

  För tillfället råder det extremt väder på många ställen runt om i världen med torka i USA och på Balkan, översvämningar i Västafrika och i Myanmar samt tyfoner och stormar i Asien och Karibien. I de flesta regioner rapporteras dödsfall samt stora förluster av skördar.

  Stormar
  Delstaten Florida i USA förbereder sig nu för stormen Isaac som redan slagit hårt mot karibien där sex personer på Haiti har dött och Kuba drabbats av svåra översvämningar. Även Okinawa i Japan förbereder sig för storm, där de säger att tyfonen Bolaven kommer bli den värsta på 50 år. I närheten har Taiwan fått hanterna tyfonen Tembin som nu kan vara på väg tillbaka mot landet och för två veckor sedan slog en annan tyfon till mot Filippinerna där 99 dödsfall rapporterades på ön Luzon.

  Torka
  Bränderna som härjat i västra USA har ännu inte avstannat och det är svår torka i Serbien där skogsbränder nu sprider sig. Situationen i Balkan har inneburit temperatur upp mot 40-45 grader och bränderna rapporteras ha förstört mycket av skörden.

  Översvämningar
  Översvämningarna i Niger har hittills dödat 65 personer och lämnat 125.000 hemlösa. Andra västafrikanska länder så som Sierra Leone, Ghana och Burkina Faso har också haft högre nederbörd än normalt. I Myanmar (Burma) är 85.000 hemlösa efter översvämningar, men inget dödsfall har ännu rapporterats.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.