Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Idag fokuserar vi på barn som råkar ut för katastrofer

  Idag, den 13 oktober 2011, är det den internationella dagen för att minska riskerna för katastrofer. Årets tema är är att engagera barn och unga i riskreducering. 

  Plan är en organisation som utgår från FN:s barnkonvention när de arbetar med informationsspridning och opinionsbildning om hur klimatförändringar och katastrofer påverkar barn och unga i utvecklingsländer.

  Varje år råkar över 66 miljoner barn ut för katastrofer. Det är främst barn i Asien, Afrika och Sydamerika som i år drabbats av svår torka, jordbävningar, tsunamis eller översvämningar. Barn som överlever liknande katastrofer har ofta inga hem att återvända till.

  Idag har Ban Ki Moon, FN:s Generalsekreterare, gjort ett uttalande om barnkonventionen och kopplingen till katastrofer och riskreducering:

  Gå gärna in på Plan Sverige och gilla deras facebook-kampanj som får barn och unga engagerade i att lära sig om och arbeta för att rädda planeten!

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.