Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Illegala tjuvjägare = professionella licensjägare


  I miljöminister Carlgrens försök till grönmålning vill han ta krafttag mot illegal jakt av varg. Detta är ganska paradoxalt eftersom hans egen jakt visat sig vara – just det – illegal. Nu står det även klart att de jägare han själv använder sig av i vargjakten ofta jagar illegalt.

  Det är en rapport av Brottsförebyggande Rådet som avslöjar de professionella jägarna.

  Citat från en jägare som intervjuats i rapporten:

  ”Normen är att man som jägare ska vara mot vargen och mot rovdjurspolitiken. Rovdjur är ett hot mot jakten och det är en inskränkning. Jag har flera kompisar som jagar på andra ställen och som har ett jättestort intresse för djur och natur och rovdjur också, och de säger att: ”Nej, jag törs inte säga något.” Och då kan du ju tänka dig att om det är så mycket tigande när det gäller en åsikt… Hur är det då när någonting har hänt?

  Och vidare:

  ”Men om det skulle hända något på jakten så håller man tyst om det. Helt klart. Man pratar med dem man litar på i laget och så löser man problemet.”

  Bloggat: Vargreviret

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!