Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Indonesien tar paus i sin skogsskövling

  Indonesien är efter USA och Kina det land som släpper ut mest koldioxid i världen. Främst beror det på att Indonesien i 25 års tid har huggit ned sin regnskog till förmån för plantager av bland annat palmolja. Regnskog binder väldigt mycket kol, och när skogen huggs ned blir det alltså utsläpp.

  Men nu har regeringen tagit ett beslut om ett moratorium som ska vara under två år, då inga fler områden av regnskogen ska öppnas upp för plantager. Beslutet kunde genomföras delvis därför att våra grannland Norge lovade Indonesien 1 miljard dollar som ska användas för att hjälpa skogen återhämta sig.

  Beslutet är naturligtvis väldigt positivt, samtidigt så är 2 år en ganska kort tid, men förhoppningsvis är det en tidfrist lång nog för skogen att återhämta sig något och en möjlighet för den indonesiska miljörörelsen att organisera sig.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!