Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Inga nya klimatmål i EU innan 2015

  EU kommer inte att anta några nya klimatmål innan nästa val till EU-parlamentet har hållits, det säger EU:s högsta ansvariga tjänsteman för klimatfrågor.

  EU har tidigare flera gånger flaggat för att de skulle kunna tänka sig att öka sina klimatambitioner, från 20 till 30 % till 2030, om andra länder gjorde liknande åtaganden. Sverige och flera andra länder har arbetat för att höja ambitionsnivån till 30 %, trots att EU inte har fått med sig USA och andra stora länder inte har varit intresserade av mer ambitiösa mål. Men EU:s högsta tjänsteman för klimatfrågor, Jos Delbeke säger nu att det är orealistiskt att tro på mer ambitiösa klimatmål innan parlamentsvalet i juni 2014.

  Att EU inte kommer öka ambitionstakten i klimatarbetet på flera år är problematiskt, då de flesta är överens om att EU behöver göra detta för att bidra med sin del för att nå 2-gradersmålet, och att ambitionstakten behöver ökas så snart som möjligt eftersom de globala utsläppen behöver nå sin topp så snart som möjligt, mellan allra senast 2020.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.