Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ingen framgång på EU:s ministermöte

  Under gårdagen träffades EU:s miljöministrar för att bland annat diskutera EU:s gemensamma linje inför det kommande klimattoppmötet. Under mötet skedde inga framgångar i nyckelfrågor. Även Sverige får kritik för bristande ambition. 

  Miljöminister Lena Ek får kritik för bristande ambitioner

  En av de stora frågorna under gårdagens ministermöte handlade om vad EU vill göra med de överblivna utsläppsrätterna från Kyotoprotokollet. Som bekant är antalet utsläppsrätter allt för många för att kunna skapa en fungerande marknad och ett högt pris på att släppa ut koldioxid.

  Nu när Kyotoprotokollet går över i sin nästa period är det många som tycker att utsläppsrätterna ska skrotas, och det var denna fråga som ministrarna skulle försöka komma överens om. Tyvärr blev resultatet av mötet urvattnat. Inget beslutades om utsläppsrätterna, och kritiken lät inte vänta på sig.

  – Resultat dagens EU-miljörådsmöte: Inga framsteg om överskottet på utsläppsrätter (AAUs) och inget ordentligt tryck på finansministrarna, skriver Petter Lydén, Diakonias policychef i klimatfrågor på sin twitter.

  Men även Sverige får kritik. Precis som Supermiljöbloggen tidigare rapporterat har Sverige numera lämnat sin gamla, mer progressiva linje i frågan.

  – Det hade ju varit bra om vi kunde säga att Sverige kämpade men fick lägga sig för starkare krafter – istället valde Sverige ”mittenvägen, skriver Peter Lydén.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.