Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Ingen synlig effekt av supermljöbilspremien

  Från årsskiftet införde regeringen sin supermiljöbilspremie som ska stimulera försäljningen av elbilar. Men än så länge syns inga effekter av premien, och miljöministern tror att vi inte kommer få se några resultat på tidigast ett år, det skriver SvD

  Supermiljöbilspremien har tidigare fått kritik på flera olika punkter och från flera olika instanser. Dels för att subventionen inte är teknikneutral, utan ensidigt gynnar elbilar framför till exempelvis biogasbilar, dels för att det i regeringens budget endast finns pengar nog till subventioner av 5000 elbilar av totalt över 4 000 000 bilar i Sverige. Så pass olika remissinstanser som motormännen och naturvårdsverket var inför införandet kritiska till förslaget.

  Trots att förslaget nu är i effekt såldes i januari månad färre elbilar, 21 stycken, än januari förra året. Lena Ek hoppas att försäljningen ska ta fart så småningom, men Mattias Goldmann från Gröna Bilister är kritisk.

  – Det är exakt samma personer som är beredda att köpa en elbil för 330000 som 370000. Det här är pengar som bara är slängda i sjön och som inte gör någon som helst miljönytta, säger han till SvD.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.