Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Intresset för energisnåla hus ökar

  Efterfrågan på energisnåla hus och passivhus har ökat den senaste tiden, rapporterar Branschaktuellt efter en intervju med energisamordnare Svante Wijk på NCC Construction.

  Foto av OR spiletti @ Fotopedia

  De menar att det är ”uppenbart att energipriser, miljö- och hållbarhetsfrågor är viktiga drivkrafter vid planering och projektering av alla nya fastigheter även om man inte alltid bygger enligt passivhusstandard”.

  En stor del av husägarna tycker att energisnåla hus är viktigt när de köper ny bostad. NCC har tillsammans med Skanska och Peab skapat en arbetsgrupp på 30 personer för att kunna vidareutbilda i hur passivhus byggs för de framtida byggnationerna.

  För att det ska få kallas passivhus ska bland annat byggnaden  endast ha 15 W värmeförluster per kvadratmeter vid vissa temperaturer och dessutom vara lufttät. Endast en femtedel av dagens byggnadskrav rörande köpt värmeenergi behövs, enligt Passivhuscentrum där du kan läsa mer.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!