Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  IPCC-rapport varnar för extremt väder


  FN:s klimatorgan, IPCC, varnar i en kommande rapport att mängden extrema väderhändelser kommer att öka markant de närmsta hundra åren som en följd av den globala uppvärmningen.  Forskarna bakom rapporten har arbetat på den i tre år och kallar den för ”den största ansträngningen som någonsin gjorts för att bedöma hur [väder]extremerna förändras”.

  Rapportförfattarna bedömer att klimatförändringarna med minst två tredjedels sannolikhet redan bidragit till att förvärra extrema väderförhållanden, och att denna påverkan på sikt kommer att öka. Bland annat bedömer man att extrema regnfall i slutet av detta sekel kommer att vara fyra gånger vanligare än de är idag. Andra extrema väderhändelser är till exempel den dödliga värmevågen i Ryssland som med 80 % chans aldrig ägt rum om det inte vore för den globala uppvärmningen.

  Hur effekterna av klimatförändringarna slår kommer att variera i olika regioner men forskarna tror att det är så illa att vissa områden i framtiden knappt kommer att vara beboeliga.

  Rapporten kommer inte att vara färdig för publicering före den 18 november och kan därför komma att förändras fram tills dess, men de preliminära resultaten som presenterats för pressen visar att vår framtid på en varmare planet kan komma att komma med oönskade bieffekter om den globala uppvärmningen inte kan stoppas.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.