Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Istället för olja: 100 procent förnybart

  En ny rapport från Greenpeace visar att Europas elförsörjning kan vara i det närmsta fossilfri redan år 2050. I rapporten ”Battle of the grids”, som släpptes igår, föreslås att Europas elnät kopplas samman så att el från vind, vatten och sol i en del av Europa enkelt kan överföras till en annan del.

  – Vår rapport är ett svar på industrins och politikernas vision om ett flexibelt, energieffektivt och kostnadseffektivt framtida energisystem. Vi kan visa både att det är möjligt och hur man ser till att det blir verklighet, säger Martina Krüger som är nordisk klimatchef på Greenpeace till Miljöaktuellt.

  Greenpeaces har ett delmål om 68 procent förnybar energi i Europa till år 2030, vilket skulle skapa 1,2 miljoner nya gröna jobb. I rapporten finns också scenarier där Europas elnät kopplas samman med Nordafrikas, för import av solenergi.

  För att uppnå målet krävs stora investeringar i förnybar energi men också stora satsningar på energieffektiviseringar. Ladda ner rapporten från Greenpeaces hemsida.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.