Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Italien och Panama bland de värsta överfiskarna

  Läget för världens hav ser som bekant inte helt optimalt ut, upp emot 80 % av världshaven är överfiskade. En ny rapport från den amerikanska regeringen har listat de länder som använder sig av överfiske allra mest systematiskt. Bland dessa hittar vi Panama, Colombia, Ecuador, Italien, Venezuela och Portugal.

  Symptomatiskt för alla flottorna i dessa länder är att man fiskar i förbjudna zoner, använder sig av otillåten utrustning och ibland inte ens har fiskelicens. Rapporten ges ut årligen, och redan året innan hade rapporten samma invändningar mot Italien och Panama. Åtgärdas inte överfisket kan det leda till att USA använder sig av olika ekonomiska sanktioner mot länderna.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.