Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Jägareförbundet: Miljörörelsen är som nazister

  Svenska naturskyddsföreningen och Svenska Rovdjursföreningen, med flera ”samarbetar med folk som inte bryr sig om lagen och öppet vädrar ett människoförakt som på mer än ett sätt liknar det vi såg i Tyskland under nazismen.”. Det skriver en anställd på Svenska Jägareförbundet på deras hemsida.

  Den ganska pinsamma formuleringen gjordes i samband med en diskussion om föreningen nordulv som jobbar med att värna den svenska vargstammen, och som samarbetar med flera djurrätts och miljöorganisationer. På deras hemsida skriver nordulv att ”Aktiviteter som genomförs i föreningens namn får inte innehålla våld mot person och/eller egendom, eller hot om detsamma”. Däremot ställer de sig neutrala till civil olydnad.


  Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson är upprörd och tycker att Jägareförbundet bör gå ut med en ursäkt. Men tvärt emot det så verkar jägareförbundet istället få visst stöd ifrån systerorganisationen jägarnas riksförbund, som visserligen inte vill göra jämförelser med nazism, men kallar djurrättsorganisationernas idéer för något som kan leda till ”en farlig utveckling”.  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.