Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
  Stäng

  Jägareförbundet: Miljörörelsen är som nazister

  Svenska naturskyddsföreningen och Svenska Rovdjursföreningen, med flera “samarbetar med folk som inte bryr sig om lagen och öppet vädrar ett människoförakt som på mer än ett sätt liknar det vi såg i Tyskland under nazismen.”. Det skriver en anställd på Svenska Jägareförbundet på deras hemsida.

  Den ganska pinsamma formuleringen gjordes i samband med en diskussion om föreningen nordulv som jobbar med att värna den svenska vargstammen, och som samarbetar med flera djurrätts och miljöorganisationer. På deras hemsida skriver nordulv att “Aktiviteter som genomförs i föreningens namn får inte innehålla våld mot person och/eller egendom, eller hot om detsamma”. Däremot ställer de sig neutrala till civil olydnad.


  Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson är upprörd och tycker att Jägareförbundet bör gå ut med en ursäkt. Men tvärt emot det så verkar jägareförbundet istället få visst stöd ifrån systerorganisationen jägarnas riksförbund, som visserligen inte vill göra jämförelser med nazism, men kallar djurrättsorganisationernas idéer för något som kan leda till “en farlig utveckling”.  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.

   SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

   Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

   Läs vad vi vill göra