Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Japan satsar på energi från underjorden

  Japan ligger i ett av världens mest aktiva vulkaniska områden. Detta ska landet dra nytta av när de nu satsar på energi från underjorden.

  Den så kallade geotermiska energin kommer från värme som finns i bergsgrunden. I dag består endast en procent av Japans energiproduktion av denna typ av värme. Ett annat land som redan använder sig av detta är Island, som också har många vulkaniska områden. Men vulkaniska områden är inte en nödvändighet, utan det handlar snarare om hur djupt ner i berggrunden man borrar.

  Det frigörs förvisso koldioxid när värmen tas upp ur marken, men inga stora mängder i jämförelse med de fossila bränslena.

  Nu ska Japan satsa på denna energiform. I fredags antog nämligen det japanska parlamentet en lag om att öka användningen av sol-, vind- och geotermisk energi, enligt Ny Teknik.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.