Vi har tidigare rapporterat om att koldioxidutsläppen i Sverige ökar (läs här) men samtidigt så rapporterar Jordbruksverket att det svenska jordbrukets klimatpåverkan minskar.
Klimatpåverkan från svenskt jordbruk har sjunkit med 13 procent sedan 1990, säger Robert Paulsson på Jordbruksverkets klimatenhet.
Från Jordbruksverket
Jordbruket har effektiviserats, mjölkens klimatpåverkan har sjunkit under flera år och effektivare kväveanvändning är åtgärder som har bidragit till den positiva trenden. Dock ökar köttkonsumtionen i Sverige. Dessutom är det importerat kött som ökar, vilket inte är bra för klimatet.
Vi kanske skulle försöka oss på att äta lite mindre kött, Per Ankersjö? För klimatets skull åtminstone.

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till