Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Kanada fortsätter lobba för sämre klimatlagar i EU

  Kanadas försök att stoppa en ny EU-lagstiftning som skulle göra det svårt för Kanada att exportera den extremt klimatdåliga tjärsanden till EU fortsätter. Enligt Kanada själva är tjärsanden ”hållbar”, men i interna dokument erkänner de själva att det saknas vetenskapliga belägg för ett sånt påstående skriver guardian.

  Supermiljöbloggen har tidigare rapporterat om Kanadas försök att stoppa EU:s bränsledirektiv som skulle försvåra för Kanada att exportera oljesand till EU, eftersom oljesand enligt EU:s mycket försiktiga beräkningar släpper ut minst 30 % mer koldioxid per liter än vanlig olja. Kanada lyckades få bort skrivningarna om oljesanden, men genom ett motkampanj från miljörörelsen har skrivningarna tagits in igen. Frågan är dock långt ifrån avgjord, då Storbritannien ger stöd åt Kanadas linje.

  Men i interna dokument skriver Kanada själva att avsaknaden av trovärdiga vetenskapliga belägg för att tjärsanden inte är miljödålig är ett problem och behöver lösas så snart som möjligt. Med andra ord tror inte ens Kanadas regering (som nyligen fick pris som mest klimatdestruktiva land på klimatmötet i Cancun) på att tjärsanden är hållbar. Frågan om EU:s bränsledirektiv väntas avgöras i början av nästa år.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.