Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Kanada hotar med handelskrig


  Kanada hotar nu EU att de ”inte kommer att tveka att försvara sina intressen” om unionen stämplar oljesanden som mycket förorenande.   Supermiljöbloggen har tidigare rapporterat om att Kanada pressar EU till sämre klimatlagar och nu har diskussionerna hettat till när Kanada i ett brev till Europa kommissionärer hotar med ett handelskrig. I brevet som är sänt från Kanadas ambassadör till EU och deras oljeminister står det att:

  Kanada inte kommer tveka att försvara sina intressen, inbegripet i världshandelsorganisationen (WTO)

  Hotet är en upptrappning av en lobbyverksamhet som har pågått under lång tid och att den kommer just nu är inte oväntat med tanke på den nyckelomröstning som äger rum den 23e februari. Den miljöskadliga oljesanden i Kanada räknas som världens största oljefyndighet efter Saudiarabien och Kanada är oroliga för en EU lagstiftning som omöjliggör exporter av oljesanden till EU.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.