Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Kanadensiska regeringen tystar sina forskare


  Supermiljöbloggen rapporterade igår om att Kanada hotar med handelskrig om EU inför bestämmelser som försvårar försäljningen av tjärsand. Nu visade det sin att en kanadensiska regeringens lobbyarbete på hemmaplan inte har rent mjöl i påsen.

  Det var på ett stort forskningsmöte i Kanada som flera talare sa att kommunikationen av viktig forskning om hälsa och miljöfrågor blir kvävd. Professor Thomas Pedersen från University of Victoria säger till BBC:

  I suspect the federal government would prefer that it’s scientists don’t discuss research that points out just how serious the climate change challenge is.

  Frågan om tystande av forskning kom upp kort efter att den konservativa regeringen tillträdde 2008 då de beslutade om ett protokoll som anger att alla forskare som är anställda av myndigheten inte får ge intervjuer utan tillåtelse av tjänstemän.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.