Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Kartläggning av prisökningar i kollektivtrafiken

  En undersökning från SVT visar att priserna i kollektivtrafiken har ökat fyra gånger snabbare än konsumentprisindex.
  I undersökningen har SVT kartlagt priset för månadskort och enkelbiljetter i kollektivtrafiken i Sveriges alla län mellan 2000-2014. Sedan 1995 är prisökningen i genomsnitt 96 procent på kollektivtrafik, samtidigt som konsumentprisindex under samma period har ökat med 24 procent. Sammanställningen över länen visar att priset för ett månadskort i Stockholm har ökat med 175 procent mellan 2000-2014, samtidigt som konsumentprisindex har ökat med 21 procent under samma period. I Göteborg har priset för en enkelbiljett ökat med 56 procent under samma period. SVTs kartläggning går att läsa här.
  Forskning visar att det finns ett samband mellan biljettpriser och användning. Om priset går upp med 10 procent så minskar resandet ca 3 procent.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.