Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Kina minskar sin koldioxidintensitet 17 % på 5 år

  Kinas regering satsar på att effektivisera Kinas koldioxidutsläpp med 17 % fram till 2015, från 2010 år nivå, det berättade en högt uppsatt kinesisk tjänsteman på en presskonferens i onsdags. Uttalandet sker i samband med att Kina snart förväntas presentera även sina mer långsiktiga miljömål.

  kolanvändandet måste minska

  Målet är ett delmål på vägen mot att uppnå en 40 – 45 % utsläppseffektivisering till 2020 från 2005 års nivå. Notera skillnaden mellan utsläppsminskning och utsläppseffektivisering, en effektivisering handlar om hur mycket koldioxid som släpps ut i förhållande till BNP, så även om Kinas mål innebär stora energieffektiviseringar och stora satsningar på förnybart så handlar det fortfarande inte om någon minskning av utsläppen, eftersom produktionen har ökat mer än effektiviseringen.

  Kina har under de senaste åren börjat satsa stora summor på all energi, inklusive förnybart, men fortfarande står kol för 70 % av energitillgången. Kina hoppas att förnybara energikällor ska stå för 15 % av energitillgången 2020.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.