Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Kinas nya supertåg

  Under julhelgen passade kineserna på att testa ett nytt höghastighetståg som kan gå i 500 kilometer i timmen. Det rapporterar SvD.

  Designen av tåget sägs ha ett antikt klassiskt svärd som förebild. Det är dock osäkert om tåget faktiskt kommer att tas i kommersiellt bruk. En talesman uppger däremot att det kan användas för att ge värdefulla tekniska insikter för kommande generationer höghastighetståg.
  Samtidigt verkar inte allt vara frid och fröjd med den kinesiska infrastrukturen. Det ansvariga departementet har dragit på sig stora skulder, och nyligen tvingades järnvägsministern avgå på grund av korruptionsanklagelser.
  Men är detta något som vi kommer få se även i Sverige i framtiden? Om vi ska lyssna på vår finansminister Anders Borg, så ser det inte så bra ut med det. Han värderar nämligen vägar som fem gånger viktigare än järnvägar.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.