Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Klimatförändringar hotar svensk vattenkvalitet

  Ekot rapporterar idag om klimatförändringarna som riskerar att försämra vårt dricksvatten. Ökad nederbörd sätter nämligen press på de svenska vattenanläggningarna. Nu manar många till större satsningar på vårt vatten.

  Många minns tillbuden i Östersund och Skellefteå då tiotusentals personer blev sjuka av dricksvattnet. Vad många inte vet är att varningar går ut varje vecka till olika svenska kommuner, där invånarna rekommenderas att koka sitt vatten innan man dricker det.

  – Det är väldigt hög tid och de senaste händelserna där många människor blivit sjuka av dricksvattnet talar sitt tydliga språk, att det här är ingenting vi kan vänta med, utan det här måste göras nu och det måste gå snabbt, säger Tomas Pettersson, dricksvattenforskare på Chalmers tekniska högskola i Göteborg.

  Tyvärr klappar vi oss fortfarande i stor utsträckning på axeln och stoltserar med parollen ”världens bästa dricksvatten”. Men det upprätthålls inte utan ansträngning.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.