Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Klimatförändringarna ger fler skyfall i Sverige

  I takt med att temperaturen stiger kommer vi också att få se ökade regnmängder och ett ökat antal skyfall i Sverige rapporterar DN. Uppgifterna kommer ifrån en ännu inte publicerad rapport ifrån SMHI. Rapporten konstaterar också att ökningen redan har börjat, och att regnmängderna i Sverige stadigt har ökat sedan femtiotalet.

  Effekterna av ökade skyfall kan vi redan se, översvämningar kan innebära stora kostnader för enskilda människor som får sina hus eller marker förstörda. Även infrastrukturen riskerar att påverkas, exempelvis om vägar översvämmas, eller om reningsverken inte klarar av att hantera de stora vattenmängderna. Enligt rapporten kan nederbörden tänkas öka med upp emot 20 procent till 2100, vilket samhället behöver vidta aktiva åtgärder för att anpassa sig till.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.