Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Klimatförändringarna påverkar redan Europa

  Effekter från klimatförändringarna påverkar Europa på en rad sätt redan idag, det konstaterar en ny studie av  European Environmental agency. Studien belyser behovet av att inte bara minska utsläppen, men också anpassa oss till den uppvärmning som oundvikligen kommer ske, och redan har skett.

  Effekterna av den globala uppvärmningen syns på en rad områden. En ökad medeltemperatur över Europa har gett längre och mer frekventa perioder med värmeböljor, vilket kan utgöra ett hot mot personer med redan svag hälsa. Här i norra Europa får vi räkna med allt mer regn, medan den södra delen får allt mindre, vilket ökar risken för översvämningar här, medan delar av södra Europa riskerar att drabbas av torka och få allt svårare att upprätthålla samma typ av jordbruk som idag.

  Just frågan om klimatanpassning är något som kommer fokuseras mycket på i det kommande klimatmötet om ett par veckor, men då handlar det om stöd för anpassning i världens fattigare länder som ofta riskerar att drabbas betydligt hårdare än oss i Europa.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.