Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Klimatförnekare hotar stämma journalister

  Den konservativa tankesmedjan Heartland Institute som för ett par dagar sedan avslöjades med att sponsra klimatförnekande forskare via donationer från hemliga bidragsgivare, bland annat för att ta fram skolmaterial där den mänskligt orsakade globala uppvärmningen ifrågasätts, hotar nu stämma de journalister och bloggare som avslöjat och skrivit om nyheten.

  Heartland institute skriver i ett brev till bland annat mongabay.com att de vill ha ersättning för den skada på deras rykte som kan ha uppstått, och dessutom menar de att ett av dokumentet är falskt. De övriga dokumenten har dock heartland institute inte förnekat. Dokumenten ger en inblick i hur sponsring av klimatförnekare går till, där flera kända klimatförnekande forskare fått stora summor månatlig ersättning för att ta fram siffror och media som stödjer deras tes.

  Alla dokumenten finns att läsa på thesmogblog

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!