Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Klimatförnekare tilldelas Förvillarpris

  Förningen Vetenskap och Folkbildning delar varje år ut två olika priser; ett Folkbildarpris och ett Förvillarpris. Folbildarpriset tilldelas en person eller organisation som gjort en värdefull insats för att öka allmänhetens förståelse för vetenskapliga metoder och resultat. Förvillarpriset tilldelas någon som frivilligt eller av grov oaktsamhet, bidragit till att skapa förvirring och oklarhet om vetenskapens metoder och resultat. En annan faktor som vägs in när vinnaren av Förvillarpriset utses ”är insatser för att främja auktoritetstro och en okritisk inställning till sådant som sägs i vetenskapens namn”.
  Källa

  Årets Förvillarpris tilldelas den klimatskeptiska lobbyorganisationen Stockholmsinitiativet. Istället för att skriva ett inlägg om varför Stockholmsinitiativet förtjänar en sån här utmärkelse hänvisar jag er till Uppsalainitivets utmärkta genomgång (Uppsalainitiativet är en förening som arbetar med att sprida underbyggd och saklig information om klimatfrågan) eftersom dom sammanfattar det bättre än vad jag själv skulle kunna göra.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.