Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Klimatfossilen Kanada lämnar Kyotoavtalet

  En dag efter att världens länder slutförhandlat om ett framtida bindande avtal väljer Kanada, en nation som står för cirka 2 procent av världens utsläpp, att lämna Kyoto-protokollet, det protokoll som begränsar nationers utsläpp av växthusgaser. 

  Vi har tidigare rapporterat att Kanada varit en av problemländerna i förhandlingarna om ett nytt globalt klimatavtal. Som befarat visar Kanada åter igen att man inte på något sätt vill binda sig till några globala avtal om minskade koldioxidutsläpp. Kanadas miljöminister hävdar att en av anledningarna till att de lämnar avtalet beror mycket på att alla länder inte är med i avtalet och då väljer Kanada att hävda sin legala rätt till att lämna avtalet.

  Orsaken till att Kanada inte vill gå med på att minska sina utsläpp ligger antagligen till viss del i deras försök att göra  Kanada till en av världens största oljeexportörer, och då främst oljesand.

  Martina Krüger, talesperson i klimat-, energi- och kärnkraftsfrågor på svenska Greenpeace, säger i en intervju i Sveriges Radio att:
  De har drömmar om att bli lika stora som Saudiarabien i exporten av olja. Istället för att minska sina utsläpp som de hade avtalat i Kyotoavtalet, så har de ökat utsläppen.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.