Årets konditor har gjort en speciell Earth Hour-kaka. Innehållet i kakan är dock hotat av… just det, global uppvärmning.
Kakan är framtagen av årets konditor Josefine Baummann. Kakans viktigaste smaker är apelsin och choklad. Råvarorna riskerar att bli svårare att få tag på i framtiden med ett skenande klimat.
“Climate change is one major factor affecting the fruit crop. We are facing problems on this count for the last eight to ten years. It’s not raining in time because of which, plants are not getting proper nutrition and fruition is declining gradually,” said Ramesh, an orange grower from Indora.
Den värmekänsliga bönan förutspås inte kunna växa i lika stor omfattning när klimatet i de tropiska länderna blir varmare.
Om vi i framtiden vill kunna äta kakan, vill det till att vi agerar för klimatet redan nu.

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till