Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Klimatomställning billigt enligt brittisk rapport

  En ny rapport ifrån Storbritanniens Committee on Climate Change, som ska fungera rådgivande åt den brittiska regeringen hävdar att en omställning bort ifrån fossila bränslen är relativt billig. Kostnaden för att ställa om Storbritannien i linje med tvågradersmålet skulle ligga på 1 – 2 % av BNP 2050, menar de.

  Rapporten argumenterar för att en teknikomställning bör inledas så snart som möjligt, eftersom det blir billigast, och menar att en högre skatt på koldioxid är ett viktigt verktyg. Rapporten har dock också med flera förslag som är kontroversiella i miljökretsar. Bland annat lutar de sig kraftigt emot kärnkraft som de vill ska stå för 40 % av Storbritanniens energiförsörjning 2050 och även carbon capture and storage (CCS) vill de ska spela en betydande roll. De tror också att el och vätgasbilar kommer vara konkurrenskraftiga redan 2020. En kostnad på 1 – 2 % av BNP 2050 är en låg siffra, och ett starkt argument för att genast inleda en grön omställning. Men siffran bygger alltså på att man accepterar rapportens teknikoptimistiska antaganden.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.