Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  “Klimatpolitiken har varit i koma sedan Köpenhamn”

  Många hoppas att klimatfrågan kommer upp på den politiska dagordningen igen i och med den nya IPCC-rapporten som snart publiceras.

  Om två veckor möts FN:s klimatpanel, IPCC, i Stockholm. Och nu börjar spekulationerna dra igång på allvar om vad vi har att vänta oss.

  Det är i Münchenbryggeriet i Stockholm som de inblandade forskarna under några dagar möts tillsammans med klimatpanelens medlemsländer. De ska då gå igenom en sammanfattning av den nya utvärderingsrapportens första del, den del som handlar om den vetenskapliga grunden för klimatförändringarna.

  Nyhetsbyrån Reuters har hört med Yvo de Boer om vad han har för förväntningar. de Boer, som tidigare var chef för det FN-sekretariat som ansvarar för de internationella klimatförhandlingarna, berättar för Reuters att han hoppas att IPCC:s arbete kan leda till att klimatförändringarna återigen ges en större politisk uppmärksamhet. Han säger:

  – Climate politics has been in a coma since Copenhagen. I really hope the report can jolt us out of that coma.

  Achim Steiner, chef för FN:s miljöprogram, UNEP, en organisation som tillsammans med FN:s världsmeteorologiska organisation, WMO, var med och bildade klimatpanelen 1988, säger till Reuters att han inte tror rapporten som sådan kommer leda till några överraskningar om själva klimatförändringarna, utan snarare kommer skapa en diskussion om vad som händer om vi inte agerar och hur vi kan ta igen för redan förlorad tid.

  ***

  Läs också: Här är SMB:s ABC till IPCC

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.