Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Klimatrapport i blåsväder

  Den FN-rapport som bland annat supermiljöbloggen skrev om för någon månad sen, där FN:s klimatpanel IPCC hävdar att 80 % förnybara bränslen är möjligt till 2050 anklagas nu för att vara baserade på siffror från Greenpeace. 

  Det har visat sig att huvudförfattaren till FN-rapporten har skrivit en liknande rapport för Greenpeace förra året, och att slutsatserna är närapå identiska. Avslöjandet riskerar att skada IPCC:s trovärdighet i ett läge då de just har börjat återfå densamma, efter att ha friats i climategate-frågan.

  Delar av rapporten släpptes förra månaden, och blev då mycket omskrivet. Nu när hela rapporten har släppts framgår det att 80 % scenariot var ett extremfall, och den genomsnittliga prognosen för 2050 är att 27 % av energin kommer att komma ifrån förnybara energikällor (vilket inte räcker för att klara klimatmålen).

  Kritik emot avslöjandet har kommit från en rad olika miljödebattörer, och här i Sverige kallar naturskyddsföreningen FN:s agerande för ”klumpigt”.

  För mer info rekomenderas DN

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.