Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Kommer Centern rösta emot uranbrytning?

  Centerpartiets årsstämma har tidigare tagit beslut om att man ska utreda en nationell lagstiftning om totalstopp för uranbrytning. Idag har man chansen att få igenom detta beslut, men i så fall måste man gå emot hela alliansen.

  Vi ser idag en tendens mot att företag som genomför prospektering och sedan får ett kommunalt nej ändå fortsätter sin planering för brytning av uran. För att motverka oklarheter vill vi därför utreda en nationell lagstiftning som förbjuder uranbrytning i Sverige.

  Det är en tydlig hållning att Centerpartiet aldrig kommer att acceptera uranbrytning i Sverige. En röst på Centerpartiet har varit, är och kommer alltid att vara en röst som sätter stopp för uranbrytning.

  Så tydligt formulerar Centerpartiet sin politik i ett pressmeddelande från i höstas. Men idag verkar det som om Centerpartiet kommer att svika sina egna väljare och medlemmar på just denna punkt. Alliansen har nämligen flaggat för att rösta nej till en motion som just föreslår att man ska förbjuda uranbrytning i Sverige.
  UPPDATERING: Riksdagsledamoten Per Åsling, som är emot uranbrytning, har nu deklarerat att han kommer rösta emot sina egna åsikter.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.