Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Kommissionär efterlyser klimatsatsningar i hemlandet

  Allt för många klimatsatsningar sker utomlands. Det hävdade EU:s klimatkommissionär Connie Hedegaard när hon var på Stockholmsbesök i veckan.

  I FN:s klimatkonvention finns det regler som säger att om ett land gör klimatsatsningar i andra länder kan de själva öka sina utsläpp med motsvarande mängd koldioxid. Tanken är att utsläppsminskningarna ska ske där det är som billigast att göra dem.

  Systemet har tidigare fått kritik för att det kan innebära visst svinn. Klimatsatsningar kan göras som skulle ha gjorts ändå.

  När EU:s klimatkommissionär Connie Hedegaard var i Stockholm var det just detta hon valde att kritisera.

  EU-kommissionen planerar att minska koldioxidutsläppen med 80-95 procent till 2050 i förhållande till 1990. Hedegaard säger att för att lyckas med detta måste 80 procent av alla satsningar ske inom de egna länderna.
  – Och ärligt talat, det är inte så det har gjorts hittills. Många medlemsstater satsar på klimatsmarta projekt utomlands i länder som Kina, Indien och Brasilien istället för i sina egna länder, säger hon.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.