Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Köpfri dag inleder julhandeln

  Tanken är rätt enkel. För att inspirera till alternativa handelsvanor och få folk att reflektera över sina egna konsumtionsmönster föddes idén om en köpfri dag. Det som började i Vancouver i Kanada för femton år sedan uppmärksammas idag på flera håll världen över.

  Att dagen ligger vid den här tiden på året är ingen slump. Självklart är det så att dagen blir extra effektfull när den infaller precis innan julruschen drar igång. I USA infaller den dessutom precis efter Thanksgiving, en högtid som också innebär att fler handlar mer.

  Att dagen behövs är det ingen tvekan om. Vi på Supermiljöbloggen har tidigare skrivit om hur konsumtionen ökar och ökar, att det leder till mer och mer avfall och att dessa faktorer i hög grad bidrar till förstärkta klimatförändringar, sinande naturresurser och skadad miljö.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.


   Kul att du besöker SMB! Vill du hjälpa oss med att svara på några frågor?

   Självklart vill jag hjälpa till!