Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Korrupt polis ledde liga som bedrev omfattande illegalt skogsbruk

  Ägnade sig också åt pengatvätt, smuggling av bensin samt tillfångatagande av sällsynta fåglar.

  I Indonesien är Labora Sitorus, en tidigare polis i landet, anklagad för att ha koordinerat och finansierat storskalig illegal skogsavverkning i den indonesiska delen av Nya Guinea. Det skriver The Jakarta Post.

  Enligt Environmental Investigation Agency, en icke-statlig organisation baserad i London som följt fallet och som även lyckats filma delar av de olagliga avverkningarna, ska Labora Sitorus via sitt företag även ha ägnat sig åt pengatvätt och en rad andra brott, där det under de senaste fem åren rört sig om nästan 150 miljoner dollar i misstänkta transaktioner.

  EIA skriver att det var i maj som Labora Sitorus arresterades. I samma veva kunde myndigheterna beslagta 115 containrar med illegalt avverkat merbautimmer.

  Tidpunkten för gripandet är intressant, menar EIA, då Indonesien nu är på väg att sjösätta ett spårbarhetssystem för att kunna garantera den internationella marknaden att timret som exporteras från landet är lagligt.

  I en tidigare artikel i the Jakarta Post framgår dock att många befarar att fler poliser är inblandade och att Labora Sitorus knappast kan ha agerat på egen hand utan godkännande från sina överordnade.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.