Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Köttfria måndagar på flyg och hotell

  För att uppmärksamma problemet med köttkonsumtionens klimatpåverkan har Malmö Aviation och Nordic Light Hotel infört köttfria måndagar.

  Köttkonsumtionen orsakar 18% av världens samlade utsläpp av växthusgaser. För att uppmärksamma detta och minska mängden kött vi äter, startades nätverket Köttfri måndag. De arbetar, som det låter, för att vi en gång i veckan ska avstå från att äta kött.
  Nu börjar företag få upp ögonen för klimatutmaningen och flera satsar på lösningar av olika karaktär. Flygbolaget Malmö Aviation och hotellet Nordic Light Hotel i Stockholm har valt att införa Köttfri måndags koncept och erbjuder därför vegetarisk mat istället för kött till sina resenärer och gäster varje måndag.

  Att minska köttkonsumtionen är bra för klimatet och för vår egen hälsa. Vi ber ingen om att bli vegetarian. Men en dag i veckan kommer vi att visa upp fantastiska köttfria alternativ, med en meny som är mer hållbar både för jorden och för gästerna, säger hotellets representant Gunhild A. Stordalen till SvD.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.