(Tryck ENTER för fler alternativ)
Sökförslag:
Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.

Köttkonsumtionen minskar i Sverige

Foto: Svenskt kött

Det finns tecken på en utveckling mot en större andel vegetabilier på tallriken i kombination med ett ökat engagemang vid val av kött, menar Jordbruksverket.

Den totala köttförbrukningen minskade med 0,7 procent under 2014, jämfört med året innan, visar ny statistik från Jordbruksverket. Under 2013 låg förbrukningen per capita på 87,7 kilo (mätt i slaktad vikt inklusive ben), medan förbrukningen under 2014 låg på 87,1 kilo.

Jordbruksverket skriver så här om utvecklingen:

Det finns nu tecken på en utveckling mot en större andel vegetabilier på tallriken i kombination med ett ökat engagemang vid val av kött. Ökad försäljning av ekologiska varor är en trend som hänger ihop med detta. EU-kommissionen har också uppmärksammat att en växande grupp människor kallar sig flexitarianer – det vill säga konsumenter som medvetet minskar sin konsumtion av kött utan att avstå helt.

SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

Läs vad vi vill göra
Tipsa!

Tipsa oss

Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.





    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har våra utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Du kan nu spara nyheter!

    Lägg till något för att läsa senare eller att kunna återkomma till.

    OBS! De sparas endast i den här webbläsaren.