Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Köttkonsumtionen minskar

  Försäljningen av vegetarisk mat ökar och förbrukningen av kött minskar, skriver DN. Enligt Jordbruksverket har konsumtionen av nöt- och griskött sjönk med drygt 3 respektive 4 procent första halvåret i år efter att ha stigit i flera år. Det betyder en minskning på 7,3 tusen ton kött (inklusive ben).
  Försäljningen av köttsubstitut verkar ha ökat mest. Både Coop, Ica och Axfood rapporterar att produkter som quorn och soja ökat, hos Axfood med 40 procent. Det har även skett en ökad försäljning av bönor och tofu.

  Varorna som har ökat mest är proteinersättare på olika sätt, soja, tofu och liknande. Det är en ökning från låga nivåer, men intresset är stort. Personen som arbetar med recept från oss har märkt att allt fler frågar efter recept på fisk eller helt vegetariska rätter, säger Åsa Domeij, miljöchef hos Axfood.

  Supermiljöbloggen har tidigare skrivit om att kött- och mjölkproduktionen kan riskera 2-gradersmålet och har också gjort en sammanställning av matens påverkan*.
  Vill du ha vego-inspiration? Kolla in nylanserade www.supermiljobloggen.se/recept varje vecka.


   
  *Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.