Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Kraftig klimatgas i utsläpp från Arktis

  En ny studie visar att det sker betydande utsläpp av klimatgasen metan från den nordamerikanska sidan av Arktis. Den mänskligt orsakade uppvärmningen av klimatet kan komma att snabba på utsläppen.
  Metan är en mycket potent (kraftig) klimatgas, 25 gånger starkare än koldioxid. Den finns i dagsläget lagrad i permafrosten, men när den tinar släpps metanet fritt och stiger upp. Forskare har varnat för att metanet om det släpps lös kan förstärka den globala uppvärmningen kraftigt.
  ”Man har visat att det skulle räcka med att några få procent av det metan som finns lagrat kom ut i atmosfären för att det skulle leda till en stor påverkan på klimatet.” säger Örjan Gustafsson, professor i Biogeokemi vid Stockholms universitet till Ekot.
  Vad kan vi då göra för att metanet inte ska orsaka mer global uppvärmning? Jo, stoppa den uppvärmning som redan idag snabbar på att metanet sipprar ut.

  SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

  Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

  Läs vad vi vill göra
  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.