Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Krav på ny klimatlag i Norge

  Norsk klimatpolitik har tidigare, i likhet med den svenska, fått kraftig kritik från Riksrevisionen. Med bakgrund av att de åtgärder som görs av den norska regeringen idag inte löser dessa problem kommer ökad press, från framförallt WWF Norge, på införandet av en ny klimatlag i Norge.

  Enligt WWF blir det allt tydligare att Norge kommer att ha problem med att nå sina klimatmål och det är inte avsaknad av åtgärder utan brist på politisk vilja och genomförande. Förslaget gäller en klimatlag enligt brittisk modell som bland annat ska lagstadga de nationella klimatmålen, säkerställa samhällsutveckling i linje med klimatmålen samt ge långsiktiga riktlinjer för näringslivet och samhällsplanerare.
  En advokatfirma har på uppdrag av WWF utrett de rättsliga grunderna för en klimatlag i Norge. Rapporten stödjer WWF´s förslag och rekommenderar att regeringen tillsätter en särskild utredning och använder den brittiska klimatlagen från 2008 som modell.
  Förslaget får stöd från Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) och miljöminister Erik Solheim har sagt att han ska värdera förslaget. Även Kristet Folkeparti har ställt sig bakom förslaget.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.