Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Kristdemokraterna vill kicka SJ:s syrelse

  Annelie Enochson, kristdemokratisk riksdagsledamot och trafikpolitisk talesperson, går på Kristdemokraternas hemsida hårt åt SJ:s styrelse och menar att vinterns tågkaos skulle vara deras fel. Hon menar att styrelsen bör avgå eftersom de inte lever upp till de utfästelser de har gjort gentemot sina kunder.

  Enligt SJ:s VD har Sverige sämst tågunderhåll i hela Europa och det är både Trafikverket och regeringen medvetna om. I en skrivelse i november månad hävdade Trafikverket att det saknades en miljard i underhåll och att det skulle leda till bland annat fördubblade förseningar. Att man från början saknade en miljard beror till stor del på att Alliansen valde att sänka underhållet med 700 miljoner i sin senaste budget.

  En helt ny rapport från Trafikverket målar upp en ännu mer dyster bild av dagens situation. Den menar att investeringar på 15 miljarder behövs redan idag och att det idag finns ett gap på 2 – 3 miljarder mellan underhållet och det faktiska behovet.

  – Nu är det dags att SJ:s ägare, det vill säga staten, tar sitt ansvar genom att byta ut SJ:s styrelse, avslutar Enochson sitt pressmeddelande med.

  Ingenstans i pressmeddelandet nämns behovet av mer pengar till underhåll.

  Bild: Riksdagen

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.