Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Kritik mot EU:s nya kvoter för djuphavsfisket

  EU:s ministerråd har beslutat om nya fiskekvoter för djuphavsfisket inom EU och även om man tagit en del positiva beslut som till exempel att helt förbjuda fiske efter hajar (men bifångster av haj är fortfarande tillåtet) finns det två stora saker att kritisera.
  Den första kritiken rör det faktum att man inte vidtog några åtgärder mot bottentrålning trots dom negativa effekterna trålning har på marina ekosystem och trots att trålning leder till extremt stora bifångster jämfört med till exempel långlinefiske.
  Den andra kritiken rör det faktum att kvoterna i många fall fortfarande är högre än vad dom vetenskapliga rådgivarna, främst ICES, rekommenderar. Organisationen Oceana har en bra tabell på sin hemsida som visar på skillnaden mellan rådets beslut och ICES rekommendationer. Läser man pressmaterialet från rådsmötet ser man också att kommissionen åtminstone föreslog små minskningar för vissa bestånd men kördes över av ministerrådet i många fall.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.