Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Kritiska röster inget för alliansen

  Ulf Adelsohn avgick som ordförande för SJ för en knapp månad sen. Avgången föregicks av en rad förvånansvärt uppriktiga och kritiska analyser av regeringens järnvägspolitik, och även vid själva avgången lät Adelsohn vädra sina tankar om misskötseln ytterligare.

  Nu fortsätter den förre ordföranden på den inslagna vägen genom att konstatera att han inte ser någon annan anledning till att han tvingats bort än just det faktum att han öppet kritiserat regeringen på en bevisligen öm punkt. Det verkar helt enkelt som att det blev för obekvämt att ha en före detta moderatledare som från insidan kritiserade bristen på kapacitet och otillräckligt underhåll i järnvägssystemet, och att detta föranledde beslutet.

  Istället har regeringen tillsatt tillfällige styrelse ordförande Jonas Iversen, som tidigare haft styrelseuppdrag i Vattenfall, Vin & Sprit med flera, och som nu är chef för regeringens enhet för statligt ägande. Det kanske blir lugnare nu. Å andra sidan så är det fler och fler som ser det uppenbara – att järnvägens problem stavas kapacitetsbrist och bara kan lösas genom att vi investerar oss ur det. Sanningen är jobbig ibland, och extra jobbig när den är uppenbar.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.