Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Krympande vattenreserver i arabvärlden

  Redan 2015 kan arabvärlden stå inför en allvarlig brist på färskvatten. Endast Sudan och Irak förväntas klara sig ovanför gränsvärdet som sätts upp i rapporten av arabiska forumet för miljö och utveckling.

  Orsakerna till vattenbristen är flera. Klimatförändringarna spelar in, men viktigast är befolkningsökningen kombinerat med en mer vattenkonsumerande livsstil. Många av arabvärldens länder klarar sig bara genom att avsalta havsvatten, vilket är mycket energikrävande och dyrt. Men kostnaden för vattnet syns inte på konsumenternas prislappar, då staten skjuter till pengar för att hålla kostnaderna nere. Resultatet leder till att i länder med akut vattenbrist så används ändå vatten till att vattna golfbanor.

  ”Utan fundamentala förändringar i policy och praktiskt agerande kommer situationen att förvärras, med drastiska sociala, politiska och ekonomiska följder” konstaterar rapporten.

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.