Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
  Stäng
  Nyheter

  Kustnära fisk har försvunnit i Skåne

  I Skåne har fisken försvunnit från kusterna. En kartläggning som länsstyrelsen har gjort visar att det inte finns fisk på grundare vatten än 40 – 50 meter, vilket är anmärkningsvärt.

  Tidigare har det kommit larmrapporter om att fisken har varit sjuk och sårig, nu är den helt borta. Men den finns därute, bara på djupare vatten, längre bort från kusterna.

  – Det finns ingen fisk på grundare vatten är 40-50 meter. Det gäller inte bara torsk, utan även öring, tobis och ulk. Det är fisk som brukar finnas här, säger Johan Wagnström, länsstyrelsens fiskeridirektör.

  (Från svt.se 2012-03-01)

  Vad det beror på är ingen riktigt säker på, det kan ha att göra med övergödningen från det skånska jordbruket eller att strömmarna har ändrats. Men det är än så länge bara teorier. Man ska även börja mäta syrehalten i vattnet och förhoppningsvis komma fram till ett svar.

  Svt Sydnytt:

  Stötta SMB

  Sedan 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.
  Här kan du läsa vad pengarna går till.

  Tipsa!

  Tipsa oss

  Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.